روش های ساخت قالب صنعتی
یکی از روش هایی که طی چندین سال اخیر از آن برای ساخت قطعات بکارگرفته میشود استفاده از قالب های صنعتی میباشد. که عبارت است از
اگرچه نوع روش و مدل ساخت قطعات تحت تاثیرمواردی چون نوع قطعه، کاربرد آن و همچنین جنس قطعه مورد نظر قراردارد ولی به طور کلی آنچه مسلم است ذکر این مطلب می باشد که تقریبا همه آنها از مدل ریخته گری مواد ذوب شده به درون قالب بهره می برند.
و اما آنچه که این وسط سبب تمایز و تفاوت میگردد نوع قالب صنعتی می باشد. درواقع جنس و نوع قطعه از عوامل مهم در انتخاب نوع روش ریخته گری و همچنین مدل قالب سازی می باشند که عبارت است
در این میان مجموعه صنعتی قالب ایران ازجمله مجموعه هایی است که با داشتن متخصصین خبره و توانای خود و همچنین با بهره گیری ازدقیق ترین و بهترین ابزارها در جهت ساخت انواع مختلف و متفاوت قالب های صنعتی فعالیت دارد.
روش های ساخت قالب صنعتی:
اصولا برای ساخت و تولید مجموعه قالب های صنعتی در جهان چهار روش عمده شناخته شده است که توسط این چهار روش قطعات صنعتی تولید میگردند که این چهار روش عبارتند از:
قالب های ریخته گری:
این روش جزء یکی از قدیمی ترین روش های شکل دهی فلزات در جهان می باشد. اگر بخواهیم چندین نمونه از مهمترین و اساسی ترین فلزات مورد استفاده در این روش را نام ببریم می توانیم به فولاد، چدن، برنج، برنزو همچنین فلزات غیرآهنی دیگر اشاره داشته باشیم.
قالب های آهنگری:
همانگونه که از نام قالب های آهنگری برمیاید این قالب ها بیشتر برای کارهای آهنگری مناسب می باشند و به همین دلیل از قدرت چکش خواری بسیار زیادی نیز برخوردار می باشند. برای ساخت و همچنین طراحی مجموعه قالب های آهنگری احتیاج به کسب اطلاعات بالایی درمورد ویژگی های ماده مورد نظر ازقبیل :مقدار مقاومت، میزان واکنش به تغییر دما و … میباشد هرچند که یکی از مشخصه های بارز این قالب ها میزان بالای مقاومت و استحکام آنها می باشد.
قالب های تزریق پلاستیک:
در روش تولید قالب تزریق پلاستیک که یکی از مهمترین نوع روش های ساخت و تولید قطعات پلاستیکی می باشد، پلاستیک ها را به شکل پودر و گرانول درون قالب مورد نظر میریزند تا به شکل قالب مورد نظر درآید.
قالب های پرس:
یکی ازویژگی های قالب های پرس این می باشد که آنها به خودی خود قابل استفاده جهت شکل دادن قطعه ها نمی باشند بلکه با نصب روی ماشین هایی بخصوص، قادر به اعمال فشار روی قطعات و درنتیجه شکل گیری آنها می شوند. همچنین ماشین های پرسی در انواع مکانیکی و هیدرولیکی وجود دارند که هر کدام از آنها دارای مدل های بیشماری می باشد.